zozo عضو نشيط
الجنس : عدد المساهمات : 36 تاريخ التسجيل : 11/01/2010
| موضوع: الكيكه الاسفنجيه ( اسبونج كيك ) من zozo الأحد يناير 24, 2010 5:38 pm | |
| الكيكة الاسفنجية اسبونج كيك
10 بيضات 300ج دقيق ( 1 و ¼ كوب( 50ج كاكاو (1/2 كوب) 250ج سكر ( كوب) باكو فانيليا ½ باكو بيكنج بودر الطريقة نضع البيض والسكر فى الخلاط على السرعه الاولى لحد السكر مايدوب وبعدين على سرعة الخلاط لاعلى سرعه لحد مايتجانسوا حوالى من 5 ل 7 دقايق اضع البيكنج بودر و الكاكاو على الدقيق واضعه على الخليط بعيد عن الخلاط واقلب بالراحة من تحت لفوق ثم اضع العجينة فى 2/3 الصينية وادخلها الفرن درجة 160
ملحوظة يجب تشغيل الفرن قبل الخبز بنص ساعه
لا يجب الفتح علي الكيكه قبل مرور من 1/3 الي 1/2 ساعه علشان متهبطش منك
)كيكة بدون بيض (صيامى
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر 262ج دقيق – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل فروت دراى الطريقة مقاس الصينية 28 نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبواونضع الفانيليا اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة اضع على الكريمة شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة | |
|