الجنس : عدد المساهمات : 583 تاريخ التسجيل : 28/12/2009
موضوع: تفاصيل كفته داود باشا بمذاق الشيف شربينى الإثنين يونيو 23, 2014 6:49 am
كما نعلم ان الصيف بيحب التنويع فى الطبخات من اجل زيادة الاقبال عليه من جميع افراد الاسرة وكما نعلم ايضا ان قنوات فضائية كثيرة جدا افردت برامج خاصة بالطبخ من اجل هذا ومنها فنوات فتافيت وسى بى سى وغيرها واليوم اقدم لكم
كفتة داود باشا بطريقة الشيف شربينى بس بجد انا مش مصدقة انها طلعت بالروعة هذى المقادير والطريقة المقادير: نصف كيلو لحمة مفرومة - بصلة مبشورة - 3فصوص ثوم - ملح وفلفل وكمون وشطة حمرا- دقيق - زيت-نصف كيلو طماطم - فلفل أخضر(اختيارى) الطريقة: 1 - اخلطى اللحمة مع البصلة المبشورة مع الملح والفلفل وكوريها اد الليمونة الصغيرة.
2- حطى كور اللحمة فى الدقيق وحمريها فى الزيت. 3-بعد التحمير وفى نفس الطاسة (ويفضل تعمليها فى حلة من الاول وطبعا هايكون افضل) حمرى الثوم المفروم طبعا فى نفس الزيت (بس فى نص الزيت او اقل) 4- لما الثوم يصفر حطى عليه عصير الطماطم (أو صلصة)وطبعا تحطى ملح وفلفل وكمون 5- لما تغلى نضع كرات اللحم المتحمرة فى الصلصة وانا اضفت ايضا فلفل اخضر متقطع شرائح اعطها طعم حلو 6- وتترك حتىتنضج اللحمة وتستوى والطماطم تتسبك. 7- مع طبق أرز ابيض اوحمرى بطاطس واعملى اى سلطة بتحبيها