اليوم هقدم ليكم اكلة جميلة جداجدا وهى اكلة شعبية وكثير من الناس يحبونها وكثير وبعض الناس ياكولونها فى وجبة الغداء وطبق المصريين يحبونه كثيرا وفى هذه الاكلة عناصر مختلفة وغذائية ويوجد فى هذه الاكلة الكربوهنات والبروتينات واليوم هقدم ليكم
طريقة عمل طبق الكشرى المصرى
كل اللى عليكى انك هتحضرى المقادير المطلوبه وتابعى معايا طريقة العمل
المقادير المطلوبه لعمل طبق الكشرى
مكرونة صغيره مسلوقة
أرز أبيض
شعرية
حلقات بصل
ملعقة دقيق
صلصة طماطم
عدس بجبه أو اصفر
ثوم
زيت
طريقة التحضير
قومى بخلط حلقات البصل مع قليل من الدقيق متحمر وتصفى على ورقة
وقومى باحذ الزيت المتبقى من البصل ويحمر فية قليل من الشعريه وبعد كدا ضيفى الارز ويسلق بالمرقة ويترك ليستوى
وبعد كدا قومى بسلق المكرونة وتصفى من الماء وقومى بوضع عليها زيت مع نصف معلقة من الفلفل الحار
وبعد كدا يسلق العدس فى الماء المضاف اليه قليل من الثوم وبعد كدا يسلق حمص الشام
طريق عمل الصلصة
قومى باخذ مقدار من الزيت وقومى بتحمير البصل وفيها الثوم وتضاف اليه التوابل والفلفل الاسود وبعد كدا قومى بوضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك
لعمل صلصة الخل
قومى بتحمير قليل من الثوم وتوضع معة كزبره ناشفة والفيلفل وقليل من الخل
طريقة التقديم
قومى بوضع المكرونة وبعد كدا الارز والعدس والحمص وبعد كدا الصلصة وحلقات البصل