منتديات رجال الاعمال
منتديات رجال الاعمال ترحب بالسادة الزائرين ونرجو ان تسعدو بالمنتدى
منتديات رجال الاعمال
منتديات رجال الاعمال ترحب بالسادة الزائرين ونرجو ان تسعدو بالمنتدى
منتديات رجال الاعمال
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات رجال الاعمال

اسلامى , ثقافى , ظائف, عقارات, سيارات , اجتماعى , نسائى , اخبار , اقتصادية , رياضة , جداول امتحانات, نتائج , امتحانات , الدول, العربية , الوظيف , العمومى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
مواضيع مماثلة

منتديات رجال الاعمال


 

 طريقة عمل الفراخ المشوية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاء حازم
عضو متميز



عدد المساهمات : 107
تاريخ التسجيل : 27/12/2009

طريقة عمل الفراخ المشوية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الفراخ المشوية   طريقة عمل الفراخ المشوية Emptyالأربعاء ديسمبر 30, 2009 9:10 pm


المقادير:
---------
فرخة متوسطة
بصلة متوسطة
4/1كوب خل
ملح/ فلفل / بهارات
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملعقة كبيرة كاتشب
4/1 كوب زبادى

الطريقة :
----------
تغسل الفرخة جيدا وتخرم بالسكينة ثم تترك ونعمل التتبيلة بأضافة جميع المقادير على بعض مع بشر البصل بالمبشرة وتتبل الفرخة جيدا بالتتبيلة وتترك لمدة 4 ساعات او طول الليل و هذا افضل ثم توضع فى صينية بالفرن او فى شواية الفرن وتقدم مع المكرونة الاسباجتى والسلطة .



و دى طريقة تانية

الدجاج المشوي بالمشروم و تتبيله الزبادي
طريقة عمل الفراخ المشوية 103633%5B1%5D
قائمة المكونات :
3 كجم دجاجة كاملة
2 كوب كوب زبادي كامل الدسم
½ ملعقة صغيرة ملح خشن
¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون حديثا
1 كجم مشروم طازج, منظف و مقطع قطع كبيرة

طريقة العمل :


نبدأ التتبيل اليوم السابق بتنظيف و تجفيف الدجاجة جيدا. يغطي الدجاج جيدا بالزبادي من الداخل و الخارج و تحت الجلد أيضا. توضع الدجاجة علي طبق كبير و تغطي بالشفاف البلاستيك و تترك بالثلاجة لثاني يوم.




يُسخن الفرن لدرجة 225 مئوية. يوزع الملح والفلفل من داخل و خارج الدجاجة جيدا. تـقلب الدجاجة حيث يكون الصدر لأسفل علي لوح التقطيع و باستخدام مقص المطبخ تزال عظمة الظهر طوليا. تغرز أسياخ الشوي بالدجاجة. ثم توضع الدجاجة, الصدر لأعلي علي رف شوي في صينية الفرن. يوزع المشروم في الصينية تحت الدجاجة.




تترك بالفرن لمدة تتراوح ما بين 15 إلي 20 دقيقة. ثم تخفض حرارة الفرن إلي 190 م و نكمل الطهي لمدة ساعة أخري . عند اكتمال النضج تغطي الدجاجة بورقة فويل كبيرة حتى تستقر العصارة الساخنة. حمض اللاكتوز الموجود بالزبادي يعطي الدجاجة لونا ذهبيا داكنا شهيا.



طريقة عمل الفراخ المشوية Quot-bot-leftطريقة عمل الفراخ المشوية Quot-bot-right



طريقة عمل الفراخ المشوية Pict0128g
طبعاًحطيت شوية إضافات فى صاج الفرن زى البقدونس والحبهان والتوم ومعاه نص كوب ماء عشان متتحرقش مع شوية مية بصل صغيرة
طريقة عمل الفراخ المشوية Pict0129u
بعد كده حطيت الفرخة فى السيخ الموجود فى الفرن ومعها بعض الطماطم وبصلتين صغيرين (لزوم الطعم والتصوير)
طبعاً للعلم حطيت جوا الفرخه فلافلايه كبيره عشان تسحب الدهون والزفاره الداخليه وفى نفس الوقت تدى طعم لاللحم الداخلى للفرخه.
طريقة عمل الفراخ المشوية Pict0130e
بعد كده ركبت العمواد فى مكان الجزء الدوار فى الشوايه كما هو بالصورة.
طريقة عمل الفراخ المشوية Pict0131i
طبعاً أخدت مدة فى الشوايه وحوالى ساعه ونصف فى خلال المدة بعد ساعة إلا ربع قمت بعمل شقوق صغيرة فى جسم الفرخه كى تسرب الدهن الداخلى وتسوية اللحم به على مدار الفرخه (ممتازه جداً الحركة دى).
طريقة عمل الفراخ المشوية Pict0133r
وزى ما إنتوا شايفين الفرخه طلعت بالمنظر ده وللعلم ممكن تسيبيها 10دقايق كمان فى الشوايه بعد ما تطفى النار وتسيبيها تتكمر فى الفرن ..
لذيذه فعلاً مع المكرونه المفلفله وسلاطة خضرا وشبسى ...
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الفراخ المشوية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  بالصور اجمل واطعم واسهل واسرع طريقه لعمل الفراخ المشوية من مطبخي + الأرز بالخلطة بطريقتي
» طريقة لعمل برجر الفراخ بالبيت
» طريقة عمل الكفتة المشوية على الفحم بدون شواية ولا فحم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات رجال الاعمال :: المنتدى النسائى :: قسم مطبخ حـــــواء-
انتقل الى: